Meteo Gouda : Netwerk van weerstations te Gouda
KNMI waarschuwing voor Zuid Holland
Waarschuwing vandaag
Waarschuwing morgen
KNMI waarschuwing voor Zuid Holland
Wandelweer te Gouda
Bron: Weerplaza
Vrijwel perfect weer voor de meeste wandelaars
Minder ideale weercondities, maar voor de fanatieke wandelaar soms wel prima
Slechte weercondities voor de meeste wandelaars
Legenda:
Suggestie voor een wandeling door de 1000 jaar oude Goudse Polder Bloemendaal
Een prachtig groen veenweide poldergebied met een mooie historie én een rijke flora en fauna. Maak kennis met de vele weide- en watervogels tijdens één van de vele wandeltochten die hier zijn uitgezet. Ontdek ook de ijzondere veenputten (petgaten), legakkers, koebochten, pestbosjes en wat de polder nog meer te bieden heeft. Wij wensen u veel (wandel) plezier!
Klik hier voor de Polder Bloemendaal pdf wandelkaart.
Suggestie voor een stadwandeling door Gouda: De Goudse Dierenroute
Stadswandeling langs dierenbeelden en ornamenten.

Deze wandeling van 3 kilometer leidt je langs prachtige dierenkunst en plekken van het centrum van Gouda. Je komt veel dieren tegen die zijn verbonden met de geschiedenis van Gouda. En zo kom je ook weer meer te weten over de Gouwenaren zelf. Op deze wandelroute ontmoet je leeuwen die vaak het stadswapen van Gouda flankeren, vissen, vogels, eekhoorns, koeien, een walvis en nog vele andere dieren. Een heel bijzonder beeld is dat van een man die een ezel draagt. Van ieder kunstwerk legt de route je uit wat de (symbolische) betekenis is. Achter de weergegeven dieren gaat immers vaak een diepere betekenis schuil. Veel beeldende kunstenaars ma(a)k(t)en namelijk gebruik van symboliek in hun werk. Zo staat een hond vaak voor trouw of waakzaamheid en tonen leeuwen en arenden macht. De Goudse Dierenroute laat je gegarandeerd met andere ogen naar Gouda kijken!

Klik hier voor de folder van de Goudse Dierenroute.

Deze route is een uitgave van Het Dierenmuseum.
Volg ons:
© Copyright Meteo Gouda | www.meteo-gouda.nl | Weerclub Gouda | www.weerclubgouda.nl |                                                                                  | Disclaimer  |