Perioden met zon, vanmiddag vooral landinwaarts (onweers)buien

Waarschuwingen 
Vanmiddag in het oosten en zuiden plaatselijk een stevige onweersbui met veel regen in korte tijd. (code geel)

Vanmiddag zijn er perioden met zon. Er ontstaan vooral in het oosten en zuiden regen- en onweersbuien, plaatselijk met veel neerslag in korte tijd en daardoor kans op wateroverlast. Verder zijn bij de buien hagel en windstoten tot ca. 60 km/uur mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 22°C. De noordelijke wind is zwak tot matig.
Vanavond komen er landinwaarts eerst nog enkele stevige regen- of onweersbuien voor, met name in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en komt hoofdzakelijk uit een noordelijke richting.

Komende nacht maakt het oosten nog kans op een bui. Vooral in het zuidoosten kan plaatselijk mist ontstaan. Het koelt af naar ongeveer 11°C. Landinwaarts staat er weinig wind, langs de kust een matige tot vrij krachtige noordelijke wind.

Morgenochtend is het overwegend bewolkt en lost eventuele mist snel op. Plaatselijk komt er een bui voor. De wind is zwak tot matig en waait uit het noorden.
Morgenmiddag is de zon geregeld te zien. Er ontstaan landinwaarts weer enkele stevige regen- en onweersbuien, daarbij kan plaatselijk veel neerslag in korte tijd vallen. Ook is er kans op hagel en windstoten. De maximumtemperatuur ligt rond 21°C. De wind komt uit noordelijke richtingen en is zwak tot matig.
Morgenavond komen er eerst nog enkele regen- of onweersbuien voor, met name het westen en midden. De wind is zwak tot matig, langs de kust soms vrij krachtig en waait uit het noorden. (Bron: KNMI)

19/05/2024 11.55 uur LT